Hämta ut din medicin med EU-recept

Visste du att du kan få din medicin utskriven på ett EU-recept för att sedan hämta ut den på ett apotek på Mallorca. Ett EU-recept som skrivits ut av din läkare i Sverige ska alltså gälla i alla EU-länder.

Om du redan befinner dig på Mallorca kan exempelvis KRY hjälpa dig. Logga isåfall in på KRY och boka ett möte med legitimerad läkare, psykolog eller sjuksköterska. Detta oberoende av var du befinner dig i världen. Allt som krävs är ett BankID, fungerande internetuppkoppling och stöd för video och ljud på din mobila enhet. Du kan sedan i de flesta fall få din medicin utskriven på ett EU recept för att därefter hämta ut din medicin på ett apotek på Mallorca.

Observera att ditt EU recept måste vara utskrivet på papper. Be därför din läkare om ett recept som går att använda i annat EU-land och be att få det mejlat till dig. Det är nämligen inte alla länder som godkänner elektroniska recept.

Kom ihåg att när du hämtar ut ett recept i ett annat EU-land gäller det landets regler.  Detta innebär att du kanske inte får samma mängd läkemedel som angetts på receptet. 

Recept som du får utskrivet på detta vis gäller med vissa undantag:

  • vissa läkemedel är inte godkända för försäljning i andra EU länder
  • vissa läkemedel kanske inte finns eller säljs under annat namn
  • mängden läkemedel kan variera

Mer info vad receptet ska innehålla hittar du här.

 

 

 

 

Senaste nyheter

Antal invånare med utländsk härkomst ökar

Antalet utrikesfödda fortsätter att växa på Balearerna. Befolkningen på Balearerna växte med 2.992 personer under 2021 (0,3 %) och uppgår nu till 1.176.000 personer, enligt preliminära uppgifter från det spanska nationella statistik

Läs mer »

Brist på personal inom turism

Den kommande säsongen förväntas slå turistrekord och Mallorca har svårigheter att hitta säsongsarbetare. Redan i april larmade Eugenia Cusí, RBC Mallorca, Restaurangföreningen, att många arbetare lämnat ön. Pandemin fick säsongsarbetare

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).