De hjälper 1200 hushåll i månaden med mat

Det är onsdag morgon och i lokalerna i Son Espanyolet håller ett tjugotal volontärer på att förbereda veckans matkassar. De packas med mat och hygienprodukter som företag, fonder och privatpersoner donerat till den ideella organisationen Mallorca Sense Fam.

Det blir ofta olja, ris, konserverad tonfisk, pasta, bröd och ägg. Men även färska grönsaker och frukt och ibland t.o.m färskt kött och fisk. Schampo och tandkräm och andra produkter för den personliga hygienen är just nu bristvaror.

Mallorca Sense Fam är alltså en av Mallorcas ideella organisationer som delar ut matkassar till de mest behövande. Alla som arbetar för organisationen är volontärer och enbart två personer får lön. Det är mannen som kör skåpbilen och levererar mat hem till äldre och personer med funktionshinder samt städerskan som städar lokalerna i Son Espanyolet.

Familjer och ensamstående i akut behov av hjälp får hämta matkassar med det allra nödvändigaste. Varje hushåll får hämta endast 1 gång per månad och volontärerna kontrollerar noggrant att det är rätt förmånstagare man delar ut till.

I dagsläget har organisationen helt enkelt inte resurser att dela ut till fler eller oftare. Varje onsdag får 300 hushåll matkassar och veckan därpå 300 andra. Totalt får 1200 hushåll per månad möjligheten att få hjälp på detta sätt.  Just nu står 96 personer i kö för att komma med på listan för att få hjälp. 

Eftersom både Ann-Sofie och jag har arbetat på Stockholms Stadsmission tidigare ligger denna organisation oss extra varmt om hjärtat. Det finns många likheter även om Stadsmissionen är betydligt större och har en bredare verksamhet. När vi arbetade där fick vi förståelse för vad det kan innebära att leva under existensminimum och att ständigt gå och vara orolig för om pengarna ska räcka. Paniken att inte kunna ge sina barn tillräckligt. Äldre, ensamma som har svårt att ta sig ut för att handla och dessutom lever på en liten pension.

Mallorca Sense Fam känns väldigt genuin, varm och välorganiserad. Vi mötte upp ordförande Catalina Aguiló Picó och vice ordförande Juan Martorell Caimari som visade oss verksamheten.

Mallorca Sense Fam med ordförande (i vit långärmad tröja) och vice ordförande (i blå tenniströja) samt volontärer.
Har du möjlighet att hjälpa?

Nedan hittar du några alternativ och hur du går tillväga:

  • Ge ett monetärt bidrag  Mallorca Nyheter har skapat en insamling via GoFundMe. Pengarna går direkt till Mallorca Sense Fams bankkonto i Caixa Bank och används till att köpa mat till matkassarna. HÄR skänker du!

 

  • Bli volontär och ge av din kunskap och tid. Hjälp till att exempelvis packa matkassar och dela ut.  Är du intresserad av detta så kontakta Maria Antonia Llabrés, ansvarig för volontärer.                    Telefon: 0034-659 575 60

 

  • Lämna en kasse eller en låda med exempelvis ris, socker, pasta, konserverad frukt, konserverad tonfisk, olivolja, kex, schampoo, duschkräm, tandkräm. Tänk på att det inte får vara öppnade förpackningar.
    • Lämna varorna på onsdagar mellan 9:00 och 12:30 i lokalerna på Calle Vinyet, 9 i Son Espanyolet i Palma.
    • Det går även bra att lämna till organisationens secondhandbutik måndag-fredag kl 10-13 på Calle d’Avinyó 12 i Son Espanyolet i Palma.

 

Mallorca Sense Fam är en ideell förening som startade sommaren 2009.
Huvudkontoret, lagret och distributionscentret ligger på Calle Vinyet 9 i Son Espanyolet i Palma.

Styrelsen består av 12 personer som alla arbetar ideellt. Föreningen har över 120 volontärer som hjälper till att ta emot och dela ut mat, packa matkassar ha kontakt med bidragstagare mm.

 

Relaterade nyheter

Cala Nova Cancer Care Charity

 

 

 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Månadens mallorkinska vin

CAN AXARTELL VENTUM 2016 Den tyska Schwarzkopf-familjens bodega Can Axartell strax utanför Pollenca imponerar i många avseenden. Insprängd mellan två bergsknallar syns den stora anläggningen inte förrän man är precis

Läs mer »

Titos byggs om till ny nattklubb

Titos nattklubb byggs om till nattklubben Lío som ska drivas av Pascha-gruppen. Enligt Ultima Hora är målet att den ska vara i drift nästa sommar. Lío är en blandning av haute cuisine, kabaréshow och

Läs mer »

Rökförbud i Palmas busskurer

Palmas offentliga busstjänst EMT har anslutit sig till den spanska föreningen mot cancers kampanj och därmed förbjudit rökning i alla sina 277 busskurer i Palma. Tobak är det näst vanligast

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).