De bästa platserna på Mallorca för att dyka och snorkla

Baleariska kusten döljer imponerande platser där du kan snorkla eller dyka och upptäcka öarnas marina rikedom. Längst kustlinjen, på mer än 505 kilometer, finns några platser som är idealiska för att utforska havsbotten. Kustgrottorna och naturreservaten är fulla av liv gör det till magiska platser för de som älskar havets djup.

Man bör komma ihåg att oavsett om du vill dyka enskilt eller via ett dykcenter så behöver du skaffa tillstånd för att göra det i skyddade områden, annars kan du få ganska höga böter. Nedan hittar du några platser som ska vara de bästa på Mallorca.

Cap de Formentor Mallorcas nordligaste punkt och är en idealisk miljö för dykning, både för nybörjare och experter. Medan de förstnämnda kommer att kunna se ett brett utbud av undervattensfauna — som bläckfisk, havsål, havsabborre och muräna — kommer de mer erfarna kunna dyka på upp till 40 meters djup.

Cueva de la Santa Mellan Alcúdia och Port de Pollença finns ett ställe för dykning med undervattenstunnlar. Cova de la Santa uppvisar ett imponerande fält av klippor och en struktur av tunnlar kopplade till varandra som kan utforskas på upp till 23 meters djup. Lämpligt att göra tillsammans med proffs som hittar.

Cova de sa Madonna Mycket nära Cala Llamp ligger denna imponerande undervattensgrotta med ett djup som pendlar mellan 7 och 25 meter. Namnet på grottan har att göra med skulpturen av en jungfru som kan ses inne i grottan. Överflödet av fauna är ytterligare ett incitament för detta dyk som lämpar sig endast för erfarna dykare.

Isla del Sec Denna lilla ö som ligger i Palmabukten är ett bra alternativ för dykare på alla nivåer eftersom den har olika svårighetsgrader. Den främsta attraktionen är två sjunkna fiskebåtar som har skapat ett konstgjort rev vilket förklarar överflödet av marin fauna. För att genomföra dyket är det nödvändigt att åka till ön med båt. Det första vraket är Clara, som ligger på 18 meters djup och med ett stort ankare. Det andra, Regina Maris, på 29 meters djup är ett träskepp på en sandbank.

Islas Malgrats Dessa öar på sydvästra Mallorca har förklarats som ett skyddat område sedan 2004 och utmärker sig för sitt överflöd av undervattensfauna och flora. Dessutom har den här platsen ett skeppsbrott från 2007 vilket gör det till en oslagbar ställe att dyka på. Här kan du bland annat se arter som havsbraxen, muränor och bläckfiskar.

Reserva Marina de la Isla del Toro Det ska vara en av de bästa platserna för dykning på Mallorca. Det är ett skyddat område, så det är nödvändigt att ha tillstånd för att dyka eller andra sporter. Det är ett paradis för dykare på grund av den stora biologiska mångfalden av marina arter som lever där.

Reserva Marina de Sa Dragonera Vikarna på ön Sa Dragonera, som når upp till 70 meters djup, är hem för en av de mest spektakulära havsbottnarna på Mallorcas kust och här är sikten utmärkt. Den enda nackdelen är strömmarna så du måste vara försiktig, särskilt om du inte har så stor erfarenhet.

Källa: Ultima Hora

Foto: Deposit Photos

Missa inga nyheter! Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).