Våra mest lästa nyheter under 2022

Kommer du ihåg nyheterna från 2022? Nedan har vi listat några av våra mest lästa nyheter under 2022. Trevlig nyårsläsning!

 

Hästdroska

1. Hästdroskorna i Palma byts ut Hästdroskornas vara eller icke vara i Palma är en ständigt återkommande debatt. Palmas kommunalfullmäktige beslöt att hästdroskorna ska ersättas med elektriska droskor senast 2024.

 

2. Forbes Restaurangtips på Mallorca Forbes listade restauranger på Mallorca. Detta gjordes i samband med att United Airlines började med sina direktflyg från New York till Mallorca i början av juni i 2022. Samtliga restauranger ligger i Palma där vi har förstått att amerikanarna också gärna bodde under sin vistelse.

 

Flagga strand

3. Vad betyder flaggan? På stränderna finns minst en flagga som indikerar havets tillstånd och områdets kvalitet. Många var intresserade av vad flaggorna betyder…

 

Tsunami

4. Risk för Tsunami UNESCO uppmanar kuststäderna i Balearerna att göra sig redo för en tsunami. Anledningen är att en studie från FN hävdar att sannolikheten för en tsunami större än en meter på Medelhavskusten är 100% under de kommande 30 åren.

 

5. Palma får spårvagn! Arbetet med att bygga spårvagnen mellan Palma och flygplatsen börjar redan under 2023 och kommer att pågå i 40 månader. Se film hur sträckan kommer se ut inne i inlägget.

 

6. Nu kastar Mallorca Masken Äntligen togs munskyddskravet bort på gator och torg.

 

7. Mallorca Nyheters KALENDER Vår Kalender har varit otroligt populär och vi har haft väldigt många besökare till denna sida. Vi uppdaterar den löpande och här hittar du allt ifrån tips på olika marknader till musikaler och maratonlopp. Framförhållningen är inte alltid den bästa från arrangörerna men så fort vi får nys om något som vi tror kan vara av intresse så lägger vi in det i kalender. Det är såklart helt omöjligt att få med allt….

 

 

8. Uthyrningskontoller av lägenheter  Turistinspektionen vid Consell de Mallorca kontrollerade lägenheter i Palma. Syftet var att bekämpa illegal uthyrning vilket är straffbart med böter.

 

9. Ombyggnad av Paseo Maritimo Arbetet med att bygga om Paseo Maritimo i Palma startades i november och väntas ta 20 månader att färdigställa. Fler träd, blommor och grönska och bort med parkeringsplatserna för bilar.

 

10. Gratis kollektivtrafik 2023  Den baleariska regeringen meddelade att kollektivtrafiken på Balearerna är gratis under hela 2023 för Balearernas medborgare.

 

11. Ny teknik för handbagage på Palmas flygplats Nu ska du inte behöva ta bort vätska eller elektroniska enheter från ditt handbagage när du reser från Palmas flygplats.

 

12. ”Nya Gomila” står klart ”Nya Gomila” med 60 nya lägenheterna står klart. Totalt har 60 lägenheter byggts med olika storlekar och priser.  Avsikten från början har varit att köpa de tidigare nedlagda, fallfärdiga byggnaderna för att ge ett uppsving till området och återställa Gomila till den storhetstid platsen en gång hade på 1950-talet.

 

13. Krav på att begränsa fastighetsköp för utlänningar Balearernas regering med presidenten Francina Armengol i spetsen arbetar vidare med att utreda hur man ska begränsa icke-invånare från att köpa lägenheter och fastigheter på öarna.

 

14. Månadens Mallorkinska vin  Vinskribenten, Ulf Strömkvists fina vintips varje månad har varit populära och du hittar Ulfs samtliga vintips som vi publicerat under hösten i länken ovan.

 

15. Playa de Palma rustas upp Palma stad investerar hela 20 miljoner euro för att renovera och fräscha upp Playa de Palma. Detta för att göra området till ett konkurrenskraftigt turistmål och en ”året-runt destination”.

 

Du missar väl inga nyheter under 2023!  Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR

 

 

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).