Forbes restaurangtips på Mallorca

Forbes, en amerikansk affärstidning, listade i somras 9 restauranger på Mallorca som man inte får missa om man planerar att resa till ön. Detta gjordes i samband med att United Airlines började med sina direktflyg från New York till Mallorca i början av juni i år.

Samtliga restauranger ligger i Palma där vi har förstått att amerikanarna också gärna bodde under sin vistelse. 

Här nedan ser du vilka restauranger som Forbes rekommenderar samt ett utdrag av tidningens kommenterar kring restaurangerna. Finns kanske din favorit med på listan?

Zaranda

Fernando P. Arellano som flyttat sin tidigare tvåstjärniga Michelin restaurang, Zaranda, från Es Capdellà till Palmas vackra Hotel Es Princep i Palma.

De Tokio a Lima

Här kan du äta det peruanska-japanska Nikkei-köket. Restaurangen är belägen i boutique hotellet Can Alomar och har en sofistikerad inomhus-matsal och en lummig terrass på översta våningen.

DINS Santi Taura

Den mallorcanskfödda kocken, Santi Taura, fördjupar sig i Mallorcas gamla recept och ger dem en modern touch. Han har tilldelats två Soles Repsol av den prestigefyllda spanska Guía Repsol och en Michelin -stjärna 2021.

COR Barra i Taula

 Restaurangen bjuder på en avslappnad matupplevelse i hjärtat av Palma. Menyn består av tapas, lokala rätter och rätter att dela. Här används de finaste råvarorna från ön i kombination med några utländska ingredienser. Resultatet blir ett ”kosmopolitiskt mallorcanskt kök”.

FERA

Beläget i byggnaden som en gång inrymde den prestigefyllda klubben Círculo Mallorquín. Efter pandemin har restaurangens interiör fått en frodig grön makeover.  Restaurangens avsmakningsmenyer leverera läckra och oväntade blandningar av medelhavs- och asiatiska smaker.

El Txoko de Martín

Det baskiska ordet ”txoko” kan översättas till ”en anspråkslös liten plats” men det här är inte vilken txoko som helst, det här är Martíns plats. Och Martín i fråga är ingen mindre än Martín Berasategui, den kock med flest Michelin-stjärnor genom tiderna i Spanien (totalt 12). El Txoko är dock inte en ”finrestaurang”, utan en exklusiv tapasbar där du kan beställa allt från traditionell gazpacho och stekt bläckfisk till en saftigt grillad iberisk fläskfilé – med Martíns speciella twist, naturligtvis.

The Merchants

 Här serveras frukost, lunch och middag i en livlig inomhus-matsal och en grönskande uteplats. Den irländska kocken Stephen Sullivans steakhouse-upplevelse gör en rolig version av den klassiska surf n ’turf, med en mängd olika biff- och hummerval.

Vagabundos

Santa Catalina är Palmas mest händelserika stadsdel. Det är också ett av stadens mest kosmopolitiska områden och lockar en blandning av turister och utländska invånare från hela Europa. Därför är det ingen överraskning att tre krögare från Sverige valde denna plats. Restaurangen bjuder gästerna på en hel värld av smakexplosioner och har en meny med allt från tacos från Cabo till egyptisk falafel och cevich från Venezuela.

Casa Maruka

Restaurangen ägs av María José Calabria från La Mancha i centrala Spanien och Alberto Serrano från Mallorca. De två träffades i Barcelona 1999 när de arbetade under en viss kock vid namn Martín Berasategui på hans Michelin-stjärniga Lasarte. Casa Maruka erbjuder färska råvaror med traditionella recept och moderna tekniker för att skapa rätter som är klassiska, ärliga och samtidigt innovativa.

Källa: Forbes

Foto: DepositPhoto
Missa inga nyheter! Anmäl dig till att prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev här
Du kan när som avsluta din prenumeration.
Relaterade artiklar

Direktflyget New York – Palma: En succé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Med barn och ungdomar på Mallorca

Det finns hur mycket roligt som helst att göra när man ledsnat på sol och bad. Mallorcapodden tipsar alla barn, ungdomar och barnsliga vuxna om aktiviteter inomhus, utomhus, kultur, äventyr,

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).