Triathlonträning på Mallorca i påsk

Många åker till Mallorca på träningsläger, och det verkar vara en växande trend. Vid påsk i år lanserar Ving ett triathlonläger på ön. Men självklart är det är inte bara Ving som erbjuder denna typen av träningsalternativ. De är inte heller ensamma om att arrangera lägret vid påsk. Nedan hittar du information om fyra olika triathlonläger som alla hålls i mitten av april.

Gemensamt för alla arrangörer är att de valt Alcudia som träningsort. ”Vi kör vårt triathlonläger i Alcudia i år eftersom landskapet och terrängen är perfekt för cykling och löpning. Om man vill cykla platt går det utmärkt söderut, mycket kuperat finns västerut och svagt kuperat österut. Simningen är också perfekt eftersom Alcudiabukten oftast är varm och stillsam”, säger Andreas Linden, Mallorca Training Camp. ”Alcudia är dessutom arrangörsort för två av Europas största triathlontävlingar (Ironman Alcudia i maj eller halv Ironman Alcudia i september). För många är det av stor betydelse att få träna på orten innan tävlingen”, fortsätter Andreas.

Så istället för att sitta och stoppa i sig färgglada påskägg kanske det i år är dags att ta fram träningskläderna, börja jämföra läger och spendera en härlig träningsvecka eller två på vackra Mallorca.

Ving (12-19 april samt 19-26 april 2014)

Nytt läger för i år. Ledare för träningspassen är Christian Kirchberger som beskrivs som en ”triathlet och triathlontränare med mångårig erfarenhet som elitutövare och förbundskapten för svenska landslaget i triathlon”. Deltagarna kan välja mellan två olika datum i april och bor då på Sunwing Alcudia Beach i Alcudia.

Pris från 8.365:- per person (del i dubbelrum), varav 6.365:- för resan och 2.000:- i lägeravgift.
I priset ingår: Flyg t/r, boende samt transfer och mat ombord på flyget. Fullspäckat träningsprogram och inspirerande föreläsningar.

Mallorca Training Camp (13-20 abril 2014)

Mallorca Training Camp erbjuder sedan 2012 många olika träningsläger, och ett av dem är just med fokus på triathlon. Här tränas deltagarna av Andreas Lindén som är en personlig tränare, som även coachar många atleter och motionärer på distans. Han är enligt hemsidan ”en av Sveriges mest vältränade idrottsmän och har många gånger kallats extremidrottare på grund av sina utmaningar Superklassikern och Sverigeloppet”. Deltagarna bor på Sunwing Alcudia Beach. Skulle inte datumet passa kan det vara bra att veta att Andreas tillbringar en stor del av året på Mallorca och även erbjuder Drop In-läger året runt.

Pris: Fast pris på 7.900 :- per person.
I priset ingår: Boende i lägenhetskomplexet Diana, Sunwing Alcudia Beach i Alcudia. Halvpension (frukost & middag). Transfer t/r. Välkomstpaket (bars, choklad, vatten m.m). Träningspass. Föreläsningar. Q & A. Träningstävlingar

Tricamp 2014 (10-24 april 2014)

TriCamp 2014 är ett triathlonläger som ordnas av anordnas av Lifestyle Travel. Per Englund, Rickard Schuber och Daniel Lönnberg som leder träningen är ” otroligt duktiga tritahleter, också mycket sociala människor som kommer både vet hur det känns att genomföra en Ironman som hur det var att vara nybörjare”. Deltagarna bor antingen på Estrella de Mar eller systerhotellet Coral de Mar i Puerto de Alcudia.

Grundpris
10-17 april    7 nätter    10.450:-  Just nu 400:- i boka tidigt rabatt
10-19 april    9 nätter    12.570:-  Just nu 500:- boka tidigt rabatt
10-24 april    14 nätter  13.350:-  Just nu 800:- i boka tidigt rabatt

I priset ingår: Flyg & transfer. Boende på valt hotell i delat dubbelrum inkl. frukost och middagsbuffé. Vatten och bananer varje morgon. Pooltider i Pt. Alcudias allmänna inomhus pool. Ledarledda grupper i löpning, simning & cykel. Personlig filmning och coachning av Daniel Lönnberg. Alla föreläsningar, workshops och kvällsaktiviteter. Karta, vattenflaska och välkomstpaket. Cykelmekaniker, plats i cykelgarage med egen krok & lås.

Triathlon Spring Camp ( eller 8-18 april)

2xU och Trip on Sport anordnar tillsammans ett triathlonläger i Can Picafort i närheten av Alcudia. Ted Ås är huvudtränaren. Det är ett läger som enligt arranngörerna själva är ”årets riktigt stora cykelläger”.  Deltagarna bor på ”ett trestjärnigt hotell precis intill stranden, med 25 m simbassäng och fantastiska möjligheter till cykling och löpning”. Två läger kommer att hållas, ett för de som tränar på elitnivå och ett för alla som ännu inte gör en IronMan på 10 timmar

Pris från 11.750 :- per person (10 dagar)

I resepaketet ingår flyg, hotell, halvpension (frukostbuffé på morgonen och middagsbufé på kvällen), reservation av hyrcykel, transfer till och från hotellet, givetvis ett gediget träningsprogam och pass ledda av Ted Ås och ledare från 2xU.

 

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

El Terrenos nya boutique hotell

Att det just nu pågår stora förändringar i området El Terreno i Palma är nog något som inte undgått de flesta som bor i öns huvudstad. Stadsdelen som ligger inbakad

Läs mer »

Månadens mallorkinska vin

SES ROTES ROSÉ 2021 Innan de verkliga sommarkänslorna övergår i mer höstlika är det läge att prova Ses Rotes Rosé 2021. En blend på Callet- och Pinot Noirdruvorna. Ses Rotes

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).