Topp 5 bästa stränderna på Mallorca

Cala Figuera

Cala Figuera, Cala Llombards, Caló des Moro, Cala Mesquida och Cala Agulla är de bäst rankade stränderna på Mallorca enligt siten Holidu.

Cala Figuera

På första plats hamnar Cala Figuera som ligger på halvön Formentor i nordöstra delen av Mallorca och bara några kilometer från den vackra utsiktsplatsen Cap de Formentor. Den härliga stranden ligger djupt inne i en vik omgiven av höga berg och med ett kristallklart vatten. Stranden är ca 30m lång och 50m bred uppbyggd av rundad småsten. Havsbotten växlar mellan sand och sten och har ett rikt marint liv med många arter av fiskar, anemoner, sjöstjärnor och lämpar sig väl till snorkling.

Från parkeringen är det ca 1,5km att gå till stranden.

Cala Llombards

Cala Llombards 

På andra plats kommer Cala Llombards som ligger sydöst på Mallorca, nära den lilla byn Es Llombards och ca 10km från Santanyi.

Stranden ligger avskilt och är omgiven av branta klippor, tallar och buskar. Sanden är vit och mjuk och vattnet alldeles kritallklart och perfekt för snorkling. Stranden är ganska liten och väldigt populär både bland turister och lokalbefolkning. Det är en lugn avkopplande strand utan vattenaktiviteter som lämpar sig väl till små barn eftersom det är långgrunt.

Calo des Moro

Caló des Moro

Caló des Moro hamnar på tredje plats och toppar år efter år listan över paradisiska stränder i Spanien. Viken är belägen på sydöstra delen av Mallorca ca 6 km från Santanyi och efter du lämnat bilen tar det ca 15min att nå stranden. Kanske har viken det mest kristallklara turkosa vattnet på ön nästan som en pool. Stranden är ca 40m lång och omgiven av tallar och buskar och havet sträcker ut sig mellan branta klippor. Här finns det inga faciliteter.

Stranden är otroligt populär på grund av dess fantastiska skönhet.

Cala Mesquida

Bland böljande kullar ligger den pittoreska bukten Cala Mesquida, ett vackert naturreservat, på Mallorcas nordöstra kust ca 7km från staden Capdepera. Nära stranden finns en gratis parkering och den vita sandstranden nås genom en stig genom sanddynorna. Stranden är ca 350m lång och 130m bred och på sidan av det turkosfärgade havet finns sanddynor och tallträd.

Stranden lämpar sig inte för barnfamiljer på grund av havsströmmarna i vattnet. Här blåser det oftast vilket gör Cala Mesquida populärt bland vindsurfare.

Cala Agulla

Cala Agulla

Cala Agulla ligger i utkanten av den populära semesterorten Cala Ratjada i nordöstra delen av Mallorca och är en mycket populär strand. Cala Agulla är en paradisisk vik där landskapet bakom sandstranden, som är ca 520m lång, består av berg, sanddynor, platta klippor och tallskog. Vattnet är blå-turkost och atmosfären är nästan karibisk och stranden lockar både lokalbefolkning och många turister.

I Cala Agulla finns flera strandbarer, duschar och under högsäsong kan du hyra solstolar och parasoll.

På grund av läget på Mallorca nordöstra kust kan det blåsa under högsäsong vilket ger stora vågor.

 

Foto: Depositphotos.com

Missa inga nyheter!

Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR.

 

 

 

 

 

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Drottning Sofia tilldelas Balearernas guldmedalj

Drottning Sofia hedras med Balearernas guldmedalj för sitt djupa engagemang för ögruppen och sitt globala ambassadörsarbete. Balearernas regering tillkännagav detta genom talespersonen Toni Costa. Det framhävdes att drottningen har en

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).