Nya tuffare straff på Mallorca inför nästa säsong

Den baleariska regeringen har tagit ett steg mot att förbättra turismregleringarna på ögruppen. De arbetar nu aktivt med att modifiera den omtalade lagen om överdrifter och införa hårdare straff för ett asocialt beteende.

Enligt Jaume Bauzà, ministern för turism, kultur och sport, hoppas man på att slutföra dessa ändringar innan nästa års turistsäsong. En viktig steg i processen är att kalla in en underkommitté där företag, fackföreningar och grannskapsorganisationer kommer att representeras.

Den största drivkraften bakom dessa förändringar är att rätta till det som ses som ”svarta fläckar” inom turismsektorn, som Magalluf och Playa de Palma. Dessa områden har fått dålig publicitet, särskilt i brittiska och tyska medier, vilket har påverkat bilden negativt av dessa två viktiga marknader.

Generaldirektören för turism, Josep Aloy, har varit särskilt oroad över incidenter med sexuella övergrepp som har hamnat i strålkastarljuset. Han understryker att man inte bör stigmatisera rapporter, eftersom sådana övergrepp inte är begränsade till enbart turister och kan dessutom förekomma på andra områden på Mallorca.

En annan kritik rör bristen på konsistens inom de nuvarande reglerna. Enligt Aloy finns det ojämlikheter där gator på samma plats kan vara under påverkan av lagen om överdrifter medan andra inte är det, eller där alkohol kan säljas på en plats men inte på en annan på samma gata.

Bauzà understryker också att de nya ändringarna kommer att innebära hårdare påföljder för asocialt beteende vilket anses vara den mest radikala förändringen men också den mest komplicerade, juridiskt sett. Han konstaterar att det krävs en skärpning av påföljderna, särskilt för gärningsmännen, för att upprätthålla en sund turismmiljö.

Trots många incidenter under den nuvarande turistsäsongen, hävdade Bauzà att säsongen har varit övervägande positiv. Polisåtgärder mot överdriven turism har ökat med fler kontroller, det har funnits fler poliser på gatan och man har offentliggjort de sanktioner som företag mött som begått överträdelser vilket fått effekt. Den baleariska regeringen har en vision för en mer hållbar och respektfull turism framöver.

Missa inga nyheter!  Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR

Källa: Ultima Hora

Bild: Deposit Photos.

Relaterade Nyheter

60.000 euro i böter för försäljning av alkohol i Magaluf

Över 400 arresteringar i Playa de Palma

Turistfylleriet i Playa de Palma fortsätter

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Nils ger dig toppkvalité på vattnet

DEIAX-AQUOS® grundades 2012 av Nils och är ett företag specialiserat på vattenrening och vattenbehandling, döpt efter Nils favoritby Deija och vatten på latin. Nils är halvt mallorkan och halvt svensk och hans

Läs mer »

De fem bästa butikerna på Mallorca

Enligt Lonely Planet guiden, den mest respekterade i världen för resenärer, finns de fem bästa butikerna på Mallorca i Palma och kännetecknas av sin förmåga att erbjuda unika föremål och

Läs mer »

Mandelträd och mycket mer

Mallorcapoddens avsnitt den här veckan: Vi älskar mandelblommorna och mandelträden men Mallorca har många andra spännande träd. Vi kan inte låta bli att namedroppa johannesbrödsträd och mata och så berättar

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).