Undervisning under karantän

svenska skolan Mallorca

Sedan det blev utegångsförbud har vi på Svenska Skolan Mallorca haft distansundervisning för samtliga årskurser, från klass 0 till gymnasiet.

Att från en dag till en annan byta undervisningsmetod från reguljär undervisning var en utmaning förstås. Lärarna hade en dag på sig att planera upp två veckors undervisning, som sedan blev förlängt fram till påsk.

Undervisningen ser lite olika ut, beroende på vilken årskurs man går i.

Högstadiet och gymnasiet har lektioner enligt schemat, de loggar in via Google Meet till en videokonferens där läraren sitter redo för att undervisa och stötta. Att följa schemat som vanligt lämpar sig bättre för äldre elever, de tar eget ansvar för sina studier och över att vara i tid till olika gruppmöten.

Utmaningen blir större ju yngre eleverna är. De yngre eleverna träffar sina mentorer och undervisande lärare, på bestämda tider varje dag, i grupp eller individuellt, också via Google Meet. De går igenom dagen tillsammans och får kortare uppgifter som de ska kunna slutföra under dagen.

Våra elever presterar mycket bra, trots rådande omständigheter. Det finns ett stort engagemang och en generellt hög nivå på de arbeten som skickas in. Vi har en hög närvaro på video-konferenserna och är imponerade över den fina attityd och lust till lärande eleverna visar – På distans.

Både elever och föräldrar ger en positiv återkoppling till lärarna, som nu arbetar hårdare än någonsin.

text: Leila Mesanovic
Biträdande rektor och lärare

Senaste nyheter

Sant Elm

Mallorca – Världens bästa resmål

Mallorca har utsetts till världens bästa resmål 2022 av TripAdvisor och toppar rankningen för ”trendiga destinationer” i Travellers Choice Awards och slår andra heta resmål som Tulum i Mexico och

Läs mer »

Föddes Columbus på Mallorca?

Columbus upptäckte Amerika den 12 oktober 1492 men var denne upptäcktsresande föddes är fortfarande oklart. Historikern och forskaren Gabriel Verd har forskat kring detta i nästan 40 år och dessutom

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).