Stora förändringar i politiken

Det nya styret på Balearerna, Mallorca och i Palma bestående av Partido Popular (PP) med stöd av nationalistpartiet VOX förväntas väljas i början av juli. Här är några av de förändringar som Partido Popular förväntas genomföra i regeringsställning.

Avskaffande av arvs- och gåvoskatten samt lägre skatter vid fastighetsöverlåtelser

Marga Prohens, som förväntas bli ny president för Balearerna, försäkrade på kampanjens sista dag att så snart hon tillträdde skulle arvs- och gåvoskatten mellan föräldrar och barn, barnbarn och farföräldrar och mellan makar avskaffas. Planen är även att fastighetsöverlåtelseskatten vid köp av bostäder för personer under 30 år och personer med funktionsnedsättning avskaffas. Vidare sänks samma skatt med 50% vid köp av den första bostaden för personer under 35 år, för stora familjer eller ensamstående föräldrar.

Fler bostäder

Bostadskrisen är en av PP:s prioriteringar och upphävande av tidigare dekretlagar om stadsbegränsningar kommer göras med avsikten att få mer mark tillgänglig för nya bostäder. Man vill också öka antalet tillåtna våningar på byggnader i Palma. Dessutom vill de fortsätta bygga allmännyttiga hyresbostäder.

Avskaffa HOV-filen för bussar och öka hastigheten på Palmas ringväg

HOV-filen på motorvägen till flygplatsen kommer tas bort och hastighetsbegränsningen på 80km/h ringvägen runt Palma kommer höjas igen.

Mer resurser för städning och säkerhet

När det gäller kommunfullmäktige i Palma vill PP:s blivande borgmästare, Jaime Martínez, genomföra en omstrukturering av Emaya, som ansvarar för renhållningen i Palma, så att mer resurser finns tillgängliga på stadens gator för att städa. Martínez kommer också ha en plan för att få ut fler poliser på gatan istället för att utföra administrativa uppgifter.

Använda pengarna för den tilltänkta spårvagnen till/från flygplatsen till elektrifierade bussar

Regeringsskiftet kan komma att innebära ändringar av några av de mest utmärkande projekten som t.ex. spårvagnen till/från flygplatsen och Palma centrum. PP avvisar inte tanken på spårvagnen, men projektet är inte tillräckligt utrett. PP vill i stället använda den planerade budgeten till att elektrifiera bussarna i Palma.

Foto: Depositphotos

Källa: Ultima Hora

Missa inga nyheter!

Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR.

 

Relaterad artikel:

Ny högerregering på Balearerna

.

 

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Kris på Balearernas larmcentral 112

Enligt CGT-facket står Balearernas 112-larmcentral inför en allvarlig situation med anledning av nedskärningar i bemanning och försämring av arbetsförhållanden. Centret, som är en nödvändig tjänst, är drabbad av ständiga nedskärningar

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).