Skåningar på besök

Häromdagen fick turistansvariga för Balearerna besök av en delegation från Skåne. Eller Escania som tidningen Ultima Hora kallade Sveriges sydligaste landskap. Den svenska gruppen ville veta mer om cykelturismen på Mallorca och varför den blivit en sådan framgång. Även ekonomiskt.

Och en framgång är det.

I år beräknas 200 000 cyklister från hela världen komma hit för att träna, tävla eller bara motionera. Drygt 50 000 fler än 2017 som i sin tur var 60 000 fler än 2016.

Recept för framgång

Vilka är då hemligheterna som skåningarna ville ta del av?

Hotellen är en förklaring. Flera hundra hotell har justerat sin service för att passa just cykelturister. Allt från transporter från flygplatsen till underhåll av cyklar och särskilt anpassad mat.

En annan förklaring är att nätet av avskilda cykelvägar byggs ut och förbättras. Och att det finns alternativ som lugn pedaltramp längs havet eller krävande utmaningar i bergen.

En tredje förklaring är att turistansvariga på Mallorca också visat på alla intressanta kulturplatser som cyklisten kan nå under en dagsetapp. Och öns varierande gastronomi när hungern sätter in.

Det unika

Sedan finns ju det där som ingen kreativ turistansvarig i världen kan göra något åt: det behagliga vädret även under vintern och den fantastiska naturen med sin variationsrikedom.

Skåningarna fick säkert många goda uppslag att arbeta vidare med.

Senaste nyheter

Brist på personal inom turism

Den kommande säsongen förväntas slå turistrekord och Mallorca har svårigheter att hitta säsongsarbetare. Redan i april larmade Eugenia Cusí, RBC Mallorca, Restaurangföreningen, att många arbetare lämnat ön. Pandemin fick säsongsarbetare

Läs mer »
Cala Mayor

Fler stränder får Wi-Fi i Palma

Palmas nätverk Smart Wi-Fi utökas i sommar. Ett nytt kontrakt har tecknats vilket innebär att stränderna i Cala Major, Ciutat Jardí, Can Pere Antoni och Cala Estáncia får tillgång till

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).