Satsning på lokala produkter

Apelsiner Mallorca

Maria Asunción Jacoba Pia de la Concha García-Mauriño är Balearernas jordbruksminister. Och i dessa dagar en mycket aktiv sådan.

Hon har lyckats samla de stora livsmedelskedjorna till en gemensam kampanj för att marknadsföra lokalproducerade livsmedel.

Med på vagnen är Carrefour med sina stormarknader i Coll de’n Rabassa, Son Algodonero, Portopí och General Riera.

Livsmedelskedjan samarbetar med ett 80-tal lokala producenter av jordbruksprodukter. Och de kommer att få framträdande exponering i stormarknaderna.

Även livsmedelsjätten Eroski gillar ministerns kraftsamling kring lokalproducerad mat. Eroski kommer att lyfta fram kött, främst lamm, samt mjölk från Mallorca och Menorca. Hela 90 procent av alla specialerbjudanden i butikerna de kommande veckorna handlar om lokalproducerat.

Trots sin internationella profil stödjer även nischade aktörer som Bip jordbruksministerns ansträngningar. Deras inköp av lokalproducerat växer kraftigt just nu.

Jordbruksministern kan även räkna med Hipercentro och Spar i sin plan för att öka det lokala inslaget på butikshyllorna.

Och de som ännu inte är med ska bearbetas och uppmuntras.

Senaste nyheter

Sant Elm

Mallorca – Världens bästa resmål

Mallorca har utsetts till världens bästa resmål 2022 av TripAdvisor och toppar rankningen för ”trendiga destinationer” i Travellers Choice Awards och slår andra heta resmål som Tulum i Mexico och

Läs mer »

Föddes Columbus på Mallorca?

Columbus upptäckte Amerika den 12 oktober 1492 men var denne upptäcktsresande föddes är fortfarande oklart. Historikern och forskaren Gabriel Verd har forskat kring detta i nästan 40 år och dessutom

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).