SADRASSANA restaurang, cocktails & konst

Sadrassana ligger i ett gammalt vackert mallorkinskt hus från 1800-talet på det pittoreska torget Sa Drassana i gamla stan i Palma. Restaurangen som öppnade 2013 totalrenoverades då men har bevarat den gamla karaktären.

Det är Horrach Moyà Gallery som driver restaurangen och ger dessutom konstälskare möjlighet att beskåda utställda verk av samtida konstnärer på övervåningen. Just nu finns bla Pep Girbents tavlor att beskåda och köpa. Girbent är en konstnär från Soller, Mallorca.

Här äter du både traditionella och nyskapade rätter från det mallorkinska köket som mallorkinska cocas, grillad bläckfisk, arroz negro och spädgris. Men du hittar även lite lyxigare pizza och hamburgare. I baren beställer du kanske en Mojito Mallorqui med basilika och romarin.

Om du kommer på middag, glöm inte bort att gå en trappa upp och kolla in konsten. Om du kommer för att se konsten, boka även bord och ät middag eller ta en cocktail. Du känner kanske igen restaurangen som har synts i olika tv-serier som exempelvis The Night Manager och i olika reklamfilmer.

Plaça Drassanes 15 i Palma.
Boka bord här

 

 

 

 

 

 

Senaste nyheter

Antal invånare med utländsk härkomst ökar

Antalet utrikesfödda fortsätter att växa på Balearerna. Befolkningen på Balearerna växte med 2.992 personer under 2021 (0,3 %) och uppgår nu till 1.176.000 personer, enligt preliminära uppgifter från det spanska nationella statistik

Läs mer »

Brist på personal inom turism

Den kommande säsongen förväntas slå turistrekord och Mallorca har svårigheter att hitta säsongsarbetare. Redan i april larmade Eugenia Cusí, RBC Mallorca, Restaurangföreningen, att många arbetare lämnat ön. Pandemin fick säsongsarbetare

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).