Bröllopsyra på Mallorca

Det går mot ett rekordår för bröllop på Mallorca och det förväntas hållas 30-40 procent fler bröllop jämfört med före pandemin.

Anledningen är bland annat att många bröllop skjutits fram pga restriktionerna under pandemin. Men även på grund av att Mallorca under 2022 har positionerat sig som en bröllopsdestination i medelhavet för amerikaner. Det har möjliggjorts tack vare direktflyget mellan Palma och New York som börjar gälla i juni enligt Pedro Llabrés på Association of Wedding and Events Professionals of the Balearic Islands (APBEB).

Fler bröllop kan vara en viktig tillväxtfaktor för mallorkinska företag, eftersom amerikaner som väljer att gifta sig på ön även köper kringtjänster. Det kommer vanligtvis omkring 70-80 gäster, som alla måste bo någonstans och många hyr bil. Brudparen anordnar dessutom vanligtvis upplevelser för sina gäster, både före och efter bröllopet. Besök på vingårdar och utflykter till olika historiska platser är vanligt enligt Llabrés.

Ett mål för APBEB enligt Llabrés är att försöka förlänga säsongen och sprida ut bröllopen under året och därmed kunna erbjuda fler par möjligheten att giftas sig på ön. Det är vackert på Mallorca även under höst och vinter.

Relaterade artiklar

Direktflyg New York – Palma

 

 

 

Senaste nyheter

Antal invånare med utländsk härkomst ökar

Antalet utrikesfödda fortsätter att växa på Balearerna. Befolkningen på Balearerna växte med 2.992 personer under 2021 (0,3 %) och uppgår nu till 1.176.000 personer, enligt preliminära uppgifter från det spanska nationella statistik

Läs mer »

Brist på personal inom turism

Den kommande säsongen förväntas slå turistrekord och Mallorca har svårigheter att hitta säsongsarbetare. Redan i april larmade Eugenia Cusí, RBC Mallorca, Restaurangföreningen, att många arbetare lämnat ön. Pandemin fick säsongsarbetare

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).