Resebranschen är optimistisk

optimist Mallorca

Visst är utsikterna för dagen dystra för Mallorcas del. Helt klart.

Knappast en turist finns kvar på ön. Nu har de flugit hem, många hjälpta av sina ambassader, resebyråer och flygbolag. Som den spanska tidningen El Mundo uttryckte saken: ”Vi är tillbaka till 40-talet”.

Experter på Balearernas turism har räknat ut att öarna förlorar 6 miljarder euro i år på grund av coronaviruset. Hela 5 000 euro fördelat på varje öbo.

De medicinska experterna tror att smittan kulminerar först i slutet av maj. Först då kan olika restriktioner vara borta och alla röra sig friare.

Facit av nedstängningen: I fjol turistade 3,7 miljoner på Balearerna under vårmånaderna mars, april och maj. I år blir den siffran utraderad.

Men trots försvunna turister och stängda hotell vägrar turistbranschen att kasta in handduken.

Optimisterna pekar på att Tyskland och – äntligen – Storbritannien tar krafttag mot smittspridningen. Resebranschens viktigaste marknader.

En annan bidragande orsak till att optimismen finns kvar är att viktiga reseaktörer som Ryanair och Jet2 är inställda på att ta upp sina aktiviteter på Mallorca och övriga öar i juni.

Optimisterna i turistbranschen satsar på att göra månader som oktober och november så attraktiva som möjligt. Sträcka ut säsongen helt enkelt. Ett exempel är musikfestivalen Mallorca Live Festival som nu flyttas från maj till oktober.

Och vi som bor här kan intyga att hösten är en skön tid. För alla er som gillar att bada och njuta av vandringar, kultur och god mat.

Senaste nyheter

Ormarna vaknar på Mallorca

Under dessa härliga vårdagar har de första ormarna vaknat på Mallorca enligt Vanessa Rubio, biolog på COFIB (Concorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) som

Läs mer »

Krav på lokalt producerade matvaror

Turistanläggningar på Balearerna kommer enligt lag vara skyldiga att inkludera lokalt producerade matvaror i sitt utbud. Detta är den första överenskommelsen i den ändring av Turistlagen som håller på att

Läs mer »

Tony Mora – handgjorda cowboystövlar

Vi besökte i veckan stöveltillverkaren Tony Mora som tillverkar handgjorda cowboystövlar av högsta kvalitet sedan 1918, då den historiska fabriken öppnades i Alaró. Tony Mora symboliserar hantverk, design, kvalitet och

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).