Platser att se solnedgången på Mallorca

Mallorca erbjuder fantastiska platser med spektakulära vyer på många delar av ön. Här är flera platser där du kan se solnedgången på Mallorca.

Serra de Tramuntana, med sin mångfald av höjder, stränderna vid Medelhavets kant, eller utsiktsplatser som Sa Foradada, är hem för platser som blir magiska vid solnedgången.

Sa Foradada

Beläget på Son Marroig godset, mellan Valldemossa och Deià, byggdes det på 1800-talet och är en utsiktsplats på kanten av en klippa. Därifrån kan du njuta av några av de vyer som mest fångats av konstnärer på Mallorca, såväl som spektakulära solnedgångar. Här finns det en bar där du kan njuta av utsikten medan du njuter av en drink.

S’Embat

Efter en dag på stranden kan du titta på solnedgången medan du svalkar dig i havet eller ta en drink i strandbaren vid ingången till Ses Covetes, som förutom att erbjuda cocktails och måltider, även har ett utomhusprogram av shower och livekonserter från tisdag till söndag, vilket gör platsen tillgänglig hela veckan.

Torre de ses Ànimes (Torre des Verger)

Nära Serra de Tramuntana i Banyalbufar, ligger detta vakttorn byggt 1579 som erbjuder en av de bästa utsikterna över ön. Det ger en panoramautsikt som sträcker sig från bergen till havet, med en vacker kombination av landskap.

Torre Picada

I Sóller finns detta torn som går tillbaka till 1600-talet och byggdes med syftet att skydda området från piratattacker och invasioner. Från platsen kan du njuta av en unik solnedgång och utsikten mot Port de Sóller, kusten av s’Illeta och ses Puntes.

Mirador de Sa Creueta

Norr om ön ligger denna utsiktspunkt vid Cap de Formentor, därifrån du kan observera havets imponerande närvaro och dess upplösning vid horisonten under solnedgången. Nära Formentorfyren, gör dess privilegierade läge att du kan observera soluppgången i gryningen och dess fall i skymningen på den motsatta sidan av udden.

Sa Calobra

En av de mest kända stränderna på Mallorca, mycket besökt på sommaren både för sitt läge mellan Tramuntanabergen och för sina solnedgångar. Det är den naturliga mynningen av Torrent de Pareis och är välkänd för sina långa vertikala stenväggar och sina tunnlar mellan dem.

Cala Blava

För den som föredrar att inte åka så långt från Palma kan denna steniga strand som ligger i kommunen Llucmajor vara ett utmärkt alternativ. Det är lättillgängligt med bil och vid havsnivån och är en perfekt plats att ha en picknick medan du njuter av solnedgången.

Mirador Las Malgrats

Denna utsiktspunkt ligger i  Santa Ponça och, förutom att erbjuda vacker utsikt över Malgratsöarna, är den en idealisk plats att njuta av solnedgången. Dess esplanad har flera bänkar att sitta på och njuta av ljusshowen.

Källa: Viajar El Periodico

Foto: Mallorca Nyheter, Depositphotos

Missa inga nyheter! Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR.

 

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Dagens demonstration i Palma

Regeringen uppmanar demonstranter att respektera invånare och turister på Mallorca under dagens demonstration i Palma. Regeringens talesman, Antoni Costa, har bett om ömsesidig respekt mellan de medborgare som deltar i

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).