Nya åtgärder mot coronan

Corona Mallorca

Regionregeringen på Balearerna har från igår (8 september) gett sin hälsominister Patricia Gómez utökade maktmedel i kampen mot coronan. Och de är långgående och detaljerade.

Hon kan nu exempelvis stänga ner en stadsdel och tillåta in- och utpassering bara för de med särskilda skäl. Som att gå till arbetet eller skolan. Det finns ingen geografisk begränsning utan restriktionerna kan gälla en stad, by, kommun eller landsända. Eller delar därav.

Hon kan också förbjuda eller begränsa verksamheten hos en enskild restaurang eller affär. Samma sak gäller för sociala och sportsliga aktiviteter.

Mer iögonfallande är möjligheten att sätta stopp för alla populära festivaler på Mallorca och de andra öarna.

Om smittläget så kräver kan Gomez inskränka människors möjligheter att röra sig fritt på gator och andra offentliga platser.

Att utlysa regelrätta utegångsförbud faller utanför hennes mandat.

Innan Gomez vidtar en åtgärd ska experter på smittskydd ha sagt sitt. Och restriktionerna är tidsbegränsade till 15 dagar. Sedan kan de förlängas om smittrisken fortfarande finns kvar.

Senaste nyheter

Sant Elm

Mallorca – Världens bästa resmål

Mallorca har utsetts till världens bästa resmål 2022 av TripAdvisor och toppar rankningen för ”trendiga destinationer” i Travellers Choice Awards och slår andra heta resmål som Tulum i Mexico och

Läs mer »

Föddes Columbus på Mallorca?

Columbus upptäckte Amerika den 12 oktober 1492 men var denne upptäcktsresande föddes är fortfarande oklart. Historikern och forskaren Gabriel Verd har forskat kring detta i nästan 40 år och dessutom

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).