Nio månader med turister

Bad Mallorca

Under årets första nio månader fick Balearerna besök av drygt 7 miljoner turister. Det är ungefär hälften av de som kom samma period under rekordåret 2019.

Tyskarna var den största utländska gruppen både 2021 och 2019 med en skillnad på 2,1 miljoner färre i år. Totalt kom det 1,8 miljoner i år och 3,9 miljoner 2019.

Britterna har däremot stannat hemma i år, på grund av en hög smittspridning och karantänsbestämmelser. I år kom 0,8 miljoner britter och 2019 fick vi besök av 3,3 miljoner. Trots det är de fortfarande den näst största utländska gruppen.

Inte bara britterna var kvar i hemlandet det var även spanjorerna som passade på att besöka Balearerna. Drygt 2,0 miljoner togs sig hit. Nästan lika många som 2019. Inhemsk turism har varit den största gruppen besökare 2021.

Turister från Sverige, Norge, Finland och Danmark är en liten grupp på Balearerna, i år var det 237 000 som tillsammans besökte Balearerna.

Senaste nyheter

Ormarna vaknar på Mallorca

Under dessa härliga vårdagar har de första ormarna vaknat på Mallorca enligt Vanessa Rubio, biolog på COFIB (Concorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) som

Läs mer »

Krav på lokalt producerade matvaror

Turistanläggningar på Balearerna kommer enligt lag vara skyldiga att inkludera lokalt producerade matvaror i sitt utbud. Detta är den första överenskommelsen i den ändring av Turistlagen som håller på att

Läs mer »

Tony Mora – handgjorda cowboystövlar

Vi besökte i veckan stöveltillverkaren Tony Mora som tillverkar handgjorda cowboystövlar av högsta kvalitet sedan 1918, då den historiska fabriken öppnades i Alaró. Tony Mora symboliserar hantverk, design, kvalitet och

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).