Mallorca som en ny plattform

Mallorca Nyheter mötte Malin Sävstam, en av Sveriges mest framstående yoga- och meditationsprofiler. Många känner till henne som överlevare från flodvågskatastrofen i Thailand 2004, där hon förlorade sin man, två av sina tre barn och tre nära vänner. Malin är nu en inspirerande röst om att återuppbygga en verklighet efter ett svårt trauma – och hur vi alla kan leva våra liv fullt ut.

Malin, som dagligen ägnar sig åt meditation och yoga, lever idag ett rikt och meningsfullt liv. Trots det smärtsamma förflutna har hon delat med sig av sina insikter genom bland annat sommarprat, böcker och medverkan i SVT-programmet Min sanning. Hon har även etablerat sig som en framstående yogainstruktör i Stockholm. Hennes båda böcker När Livet Stannar och Kärleken är starkare än Döden är en berättelse från djupt mörker till kärlek och nytt liv.

För att skapa nya minnen och fylla livet med nya bilder beslutade Malin och hennes man, Ulf, att skaffa ett boende på Mallorca. På ön har Malin möjlighet att leva halva året genom att erbjuda online-mindfulnesskurser, hålla yogaretreats och ge yogaklasser på bland annat Palma Sport & Tennis Club. Det är en balanserad livsstil som fungerar väl ihop med boendet i Stockholm.

Malin betonar att överlevnad inte handlar om att fortsätta som tidigare. Hon beskriver det som att den gamla Malin dog tillsammans med sina barn och deras pappa Mats. Ur smärtan har det vuxit fram en ny person. Varken bättre eller sämre, bara helt ny.

Vägen till det liv hon lever idag har varit utmanande, och utan sin dagliga meditation och yoga hamnar hon snabbt i det hon kallar ”svarta hålet”. Meditationen och yogan har blivit en avgörande pusselbit för hennes välbefinnande, något som hon aldrig hade kunnat förutse före tsunamin.

Genom sin omfattande verksamhet av yogaretreats, workshops och online meditationskurser, både i Sverige och på Mallorca, strävar Malin efter att dela med sig av sina insikter för att skapa mer glädje och mindre oro. Hennes mantra är att få leva livet med lätthet och inte haka upp sig på livets alla snubbeltrådar. Med meditation och regelbunden andningsträning får Malin sinnesro och upplever en distans till yttre påfrestningar. Och på så sätt kan hon lättare hantera livets ständiga svängningar. Medveten närvaro och förmågan att uppleva livet när det pågår – där det pågår – är central.

För ett år sedan deltog vi, Ann-Sofie och Karin, på Malins mindfulnesskurs online och vi fick med oss så mycket kunskap. Det kan vara lätt att tveka inför onlinekurser, men Malin leder kursen på ett sätt som får det att kännas som om man är i samma rum. Hon skapar en personlig atmosfär med en touch av humor och har en djup kunskap .

Om Malins Yogaretreats på Mallorca och Mindfulnesskurs online fångar ditt intresse hittar du dessa på Malins hemsida, www.ettriktliv.nu samt i vår KALENDER under datumen 19 mars, 28-30 april, 1-5 oktober samt 13-15 oktober.

Malin visar att det är möjligt att resa sig från livets botten till ett rikt och kärleksfullt liv och genom sitt engagemang på Mallorca inspirerar hon andra att omfamna förändring och finna ljus även efter svåra stunder.

Fotograf: Pernilla Danielsson

Missa inga nyheter!

Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Nils ger dig toppkvalité på vattnet

DEIAX-AQUOS® grundades 2012 av Nils och är ett företag specialiserat på vattenrening och vattenbehandling, döpt efter Nils favoritby Deija och vatten på latin. Nils är halvt mallorkan och halvt svensk och hans

Läs mer »

De fem bästa butikerna på Mallorca

Enligt Lonely Planet guiden, den mest respekterade i världen för resenärer, finns de fem bästa butikerna på Mallorca i Palma och kännetecknas av sin förmåga att erbjuda unika föremål och

Läs mer »

Mandelträd och mycket mer

Mallorcapoddens avsnitt den här veckan: Vi älskar mandelblommorna och mandelträden men Mallorca har många andra spännande träd. Vi kan inte låta bli att namedroppa johannesbrödsträd och mata och så berättar

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).