Fem hotell på Mallorca, bland de bästa i Europa

Den prestigefyllda tidningen Conde Nast Traveller listar de bästa hotellen i Europa 2022: Readers’ Choice Awards. Magasinets läsare och resenärer, 240.000 personer från hela världen, har röstat fram sina favoriter.

Av de 17 hotell som röstats fram i Spanien ligger fem på Mallorca. Poängen nedan är procentsatser som representerar den övergripande genomsnittliga nivån på nöjdhet.


På elfte plats med 96,18 av 100 möjliga kommer Can Bordoy  på Forn de la Glòria, nära La Lonja. Det är ett femstjärnigt boutiquehotell i en byggnad som är mer än 500 år gammal, renoverad av Paloma Hernaiz och Jaime Oliver från den prestigefyllda arkitektfirman OHLAB. Hotellet har 24 rum med en inredning som är genomtänkt in i minsta detalj. Det finns en härlig takterrass med utsikt över staden och en privat trädgård.

Llorenç får 96.12 och hamnar på 12:e plats. Hotellet väljs för tredje gången som en av TOP 25 i Spanien och Portugal av Conde Nast Traveller. Llorenç är ett designhotell med fem stjärnor i stadsdelen Palmesan i La Calatrava. Den kände svenske inredningsarkitekten Magnus Ehrland är skaparen av hotellets koncept som kombinerar mallorkinsk och arabisk kultur med en modern twist. 

Hotellet har en imponerande takterrass med en underbar pool med utsikt över Palmabukten. En av juvelerna i kronan är utan tvekan restaurangen DINS med kocken Santi Taura. Restaurangen är belönad med två Repsol Suns och en Michelin-stjärna 2021. Den mallorcanska kocken Santi Taura serverar själv och förklarar personligen avsmakningsmenyn.

På 13: e plats kommer La Residencia i Deià, som får 95,89. I hjärtat av Serra de Tramuntana omgiven av olivlundar och havsutsikt står denna gamla mallorcanska byggnad. Hotellet har 71 rum och sviter och en villa. Hotellets läge och bekvämligheterna med inomhus- och utomhuspooler, ett spa, gym och tennisbanor gör det till en av de bästa och mest intima platserna att dra sig tillbaka för total avkoppling.

Sant Francesc med 91,19 av 100 hamnar på 14:e plats, beläget på Plaça Sant Francesc i centrala Palma, bara två minuters promenad från Plaça de Cort. Familjen Alomar var tidigare ägare till palatset från början av artonhundratalet. Familjen var en mycket välbärgad familj med sockerrörsodlingar i Puerto Rico. Tack vare ett gediget reform- och restaureringsarbete har huset fått nytt liv och förvandlats till detta lyxiga avantgardehotell.

Slutligen får Castell Son Claret 84,62 av 100 och hamnar på 17:e plats. Det är ett slott från 1450-talet som nu är ett lyxhotell vid Serra de Tramuntana med närhet till havet och bara 20 minuter från Puerto Portals. Hotellet har 41 rymliga rum och lyxiga sviter (fem av dem med privat pool), spa med inomhuspool, en hamam och behandlingsrum. Det finns dessutom en  bar i ett gammalt kapell och två fantastiska restauranger: Olivera och Sa Clastra.

Bild: Depositphotos

Källor: Ultima Hora och Conde Nast Traveller

Missa inga nyheter!
Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR

 

 

 

 

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Kris på Balearernas larmcentral 112

Enligt CGT-facket står Balearernas 112-larmcentral inför en allvarlig situation med anledning av nedskärningar i bemanning och försämring av arbetsförhållanden. Centret, som är en nödvändig tjänst, är drabbad av ständiga nedskärningar

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).