En llonguet-rundtur i Palma

Upptäck de 7 bästa ställena i Palma att smaka på det karakteristiska brödet, kallat ”llonguet”, som är en lysande stjärna i den mallorkinska matkulturen och fortsätter att vara en tidlös favorit. Denna ovalformade bulle med en fördjupning i mitten får sitt speciella utseende genom en unik process av vikning, rullning och skärning före gräddning. Vad som gör ”llonguet” så fantastiskt är att den kan fyllas efter individuell smak. På senare år har bagarna i Palma experimenterat med innovationer som bläckfiskbläck i degen, fullkornsvete och fantasifulla fyllningar. För att hjälpa dig utforska dessa smaker presenterar vi här några av de mest populära kaféerna och restaurangerna i staden som serverar dessa delikatesser.

 

  1. Es Vaixell (Vicari Joaquim Fuster, 13, Es Portixol): Denna mysiga bar vid Es Portixol-stranden erbjuder en avslappnad havsmiljö och en varierad meny med ”llonguets”. Från Trempó (lök, tomat, paprika) till Serranoskinka med mozzarella, här hittar du smörgåsar för alla smaker.

 

  1. Bon Vent (Av. de Bartomeu Riutort, 83, Can Pastilla): Denna terrass vid Playa de Palma är en idealisk plats att njuta av vårens solnedgångar. De serverar ett urval av ”llonguets” och pa amb olis, perfekt för en avkopplande kväll.

 

  1. Bar Bosch (Plaça Joan Carles I, Palma): En klassisk bar i Palma där du kan smaka på deras kända ”llonguets”, särskilt ”llagostas”. Deras hemlighet är grillen som gör smörgåsarna så otroligt goda. Menyn erbjuder mer än ett dussin olika alternativ att välja mellan.

 

  1. La Tertulia (Carrer d’Ausiàs March, 19, Palma): Denna kaféteater är en 100 % mallorcansk upplevelse. Deras meny inkluderar ett brett urval av ”llonguets” och ”pa amb oli” som är gjorda med lokala produkter.

 

  1. Café Sibil·la (Calle Blanquerna, 7, Palma): Beläget på en av stadens centrala gator, erbjuder detta café-restaurang naturliga produkter och alternativ för veganer. Prova deras skinka och ost ”llonguets” eller camallot, en korv från Balearerna, med stekt ägg.

 

  1. Bar Tony (Plaza Santa Eulalia, 4, Palma): Denna plats mitt i Palma är mycket populär bland dem som söker ett mellanmål på förmiddagen. De är kända för sin camallot ”llonguet” med ost.

 

  1. Bellver Winery (Can Serinya, 2, Palma): Sedan 1920-talet har Bodega Bellver erbjudit karaktär och charm i en av Palmas äldsta anläggningar. De serverar traditionella ”llonguets” men även mer moderna varianter med sobrasada och honung, lökblodkorv med ost och rostad paprika eller getost med bacon och tomatmarmelad.

 

Denna rundtur ger dig möjlighet att utforska Palma genom dess smakfulla ”llonguets” och njuta av en bit av den mallorkinska matkulturen.

Foto: Depositphotos

Källa: Ultima Hora

Missa inga nyheter!

Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR.

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).