Coronavirus – läget

coronavirus Mallorca

Kurvan över smittspridningen har gått rakt upp sedan slutet på juni. Nu ser den ut att ha plattats till men på en hög nivå.

Utslaget på hela befolkningen på Balearerna har vi per den 3 augusti knappt 1 000 nya fall per 100 000 invånare de senaste två veckorna.

Sjukhusläget

Cirka 400 personer ligger på sjukhus för behandling av Covid-19. Av dessa ligger knappt 70 personer på intensivavdelning och då är en tredjedel av kapaciteten utnyttjad.

Vaccineringen

Knappt 64% av befolkningen har två sprutor vaccin och 74% har en. Av de yngre, i åldern 16 – 39 år, är 35% fullt vaccinerade.

Dödsfall

Tyvärr har nya dödfall skett under senaste tiden och totalt har 867 personer avlidit med Covid-19.

Ändrade restriktioner

För att besöka äldre ska du kunna visa ett negativ PCR-test eller att du har antikroppar alternativt är fullt vaccinerad. Gäller från 3 augusti.

För att få delta i ett stort event krävs samma intyg som ovan. Vi talar om kultur- eller sportaktivitet med fler än 1 000 personer inomhus eller fler än 5 000 utomhus. Gäller från 14 augusti.

Senaste nyheter

Ormarna vaknar på Mallorca

Under dessa härliga vårdagar har de första ormarna vaknat på Mallorca enligt Vanessa Rubio, biolog på COFIB (Concorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) som

Läs mer »

Krav på lokalt producerade matvaror

Turistanläggningar på Balearerna kommer enligt lag vara skyldiga att inkludera lokalt producerade matvaror i sitt utbud. Detta är den första överenskommelsen i den ändring av Turistlagen som håller på att

Läs mer »

Tony Mora – handgjorda cowboystövlar

Vi besökte i veckan stöveltillverkaren Tony Mora som tillverkar handgjorda cowboystövlar av högsta kvalitet sedan 1918, då den historiska fabriken öppnades i Alaró. Tony Mora symboliserar hantverk, design, kvalitet och

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).