Coronavirus – läget

coronavirus Mallorca

En andra våg av Covid -19 fortsätter att drabba Mallorca. Den är inte lika farlig som den första vågen, människorna blir inte lika allvarligt sjuka.

Tyvärr har äldreboende drabbats igen, just nu finns det sex boenden som har fått 130 nya fall som är både aktiva och inaktiva (asymtomatiska). Dessutom har drygt 80 personer av personalen testats positivt.

Under den senaste veckan (27/8 tom 2/9) har drygt 1 700 nya fall hittats. Totalt har Balearerna haft knappt 8 700 sedan utbrottet började i februari 2020.

I dagsläget finns 2 237 aktivt smittade på Balearerna varav 340 ligger på sjukhus (290 förra veckan). På intensivvården ligger 56 patienter, en ökning med 17 sedan förra veckan. Resterande finns i hemmet under kontroll av den lokala vårdcentralen.

Spanska regeringen har beslutat att regionerna i landet kan använda 2 000 spanska militärer som hjälp i sitt arbete att bekämpa Covid-19. Balearerna har begärt att få utnyttja 200 av dessa för att jobba med smittspårning.

Under veckan har totalt 7 personer avlidit och sedan pandemin började har 244 dödsfall inträffat på Balearerna.

Senaste nyheter

Ormarna vaknar på Mallorca

Under dessa härliga vårdagar har de första ormarna vaknat på Mallorca enligt Vanessa Rubio, biolog på COFIB (Concorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) som

Läs mer »

Krav på lokalt producerade matvaror

Turistanläggningar på Balearerna kommer enligt lag vara skyldiga att inkludera lokalt producerade matvaror i sitt utbud. Detta är den första överenskommelsen i den ändring av Turistlagen som håller på att

Läs mer »

Tony Mora – handgjorda cowboystövlar

Vi besökte i veckan stöveltillverkaren Tony Mora som tillverkar handgjorda cowboystövlar av högsta kvalitet sedan 1918, då den historiska fabriken öppnades i Alaró. Tony Mora symboliserar hantverk, design, kvalitet och

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).