Är detta de sju vackraste byarna på Mallorca?

Vilken är den vackraste byn på Mallorca? Detta är en svår fråga att besvara för många, även för mallorkiner. Fornalutx är en av de mest kända efter att ha fått utmärkelsen ”den vackraste byn i Spanien” under flera år. Listan är dock mycket längre.

Här tar Diario de Mallorca upp några:

Pollença. Byn i den norra delen av ön kännetecknas av sina smala gator som omger torget. Det finns flera intressanta platser, till exempel Pont Romà och Puig de Pollença – ett litet berg där klostret ligger. För de som är intresserade av hantverk och konst är detta ett litet paradis.

Alcúdia. Alcudia utsågs i sommar till ”Spaniens näst vackraste stad” av den engelska tidningen The Times, en lista som leds av Agulon som ligger på ön La Gomera i Spanien.

Alcudia ligger i den norra delen av Mallorca, mellan vikarna Alcúdia och Pollença. Här finns stränder för alla smaker: stränder med fin sand, klippor, stor och liten … Varje år besöks byn av tusentals turister för vandring, stavgång, vindsurfing, dykning och skärmflygning. Alcudia stad är omringat av en gammal stadsmur från 1362 och är välbevarad än idag. Området innanför stadsmurarna är känt för sina restauranger och tavernor med god och vällagad mat. 

Capdepera. Capdepera är en bergsby full av traditioner. Beläget i den östra delen av ön är det en historisk muromgärdad plats. Byn är dock ett outforskat område av de flesta turister på Mallorca. Slottet är byns huvudattraktion och trots den komplicerade vägen för att nå slottet är utsikten värd ansträngningen. Landsbygden erbjuder agroturism och är ett perfekt landskap för vandrare och cyklister.

Valldemossa. Bara 17 kilometer från Palma hittar vi den mest besökta staden i Sierra de Tramuntana och utsedd till ett världsarv av Unesco. Kullerstensgator och dess rika kulturarv gör denna medeltida stad till en destination som många inte vill missa. Byn är välbesökt, mycket på grund av att den polske kompositören Frédéric Chopin bodde här under vintern 1838. Valldemossa är ett riktigt paradis för vandrare med landmärken som Puig des Teix. Några av de mest rekommenderade platserna att besöka är Royal Charterhouse, King Sanchos palats och Chopin-museet.

Deià. En mycket vacker och populär by på Mallorca. Även denna är på UNESCO: s världsarvslista. Byn har lockat många kända konstnärer genom åren, med författaren Robert Graves som den mest omtalade. Det bästa sättet att njuta av Deià är att vandra. Dess rika landskap gör det till en idealisk plats och vandringslederna är väl markerade.

Artà. Artà ligger på nordöstra Mallorca och är en traditionell by som har förhållandevis lite turism. Det ligger mitt i en dal vid foten av ett litet berg. En av de största attraktionerna i Artá är den muromgärdade inhägnaden av Sant Salvador och den gotiska kyrkan. Från denna plats kan du njuta av en vacker panoramautsikt över staden. I centrum finns en lång promenad full av affärer, konst- och dekorationsbutiker, kaféer, restauranger med stora terrasser etc. En idealisk plats att gå omkring och strosa. 

Källa: Diario de Mallorca

Foto: Pixabay

Missa inga nyheter!
Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR

Vackraste byarna på Mallorca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).