Vi träffade hälsocoachen Ulrika Davidsson

Vi träffade hälsocoachen tillika kostrådgivaren, receptkreatören, kokboksförfattaren och entreprenören Ulrika Davidsson.

Ulrika är deltidsboende på Mallorca men under våren, när hennes nya hus står klart, kommer hon tillbringa stora delar av året på ön och planen är att flytta hit permanent.

Ulrika brinner för hälsa och har hjälpt hundra tusentals människor till en mer hälsosam livsstil. Sedan 2006 har hon skrivit och gett ut över 30 böcker som sålts i över en miljon exemplar

Kokboken ”66 Day Challenge med Medelhavsmat” är producerad på Mallorca i vackra Alaró, en magisk miljö för att skapa fina mat- och miljöbilder, säger Ulrika. Boken innehåller över 80 fantastiska lättlagade recept med kostschema och med smaker från Medelhavet.

Ulrikas senaste bok kom ut i november 2022 och heter ”66 Day Challenge Jorden Runt”. Boken har samma koncept som boken med medelhavsmat, hälsosamma, enkla inspirerande rätter med kostschema, men denna gången med härliga recept från bland annat Sydamerika, USA, Asien och Mellanöstern.

Alla Ulrikas böcker innehåller enkla hälsosamma recept med vackra bilder alltför att inspirera dig till ett hälsosammare liv. Ulrika producerar över 800 recept per år till sina onlinekurser och böcker. Vi frågade Ulrika varifrån hon får sin inspiration till alla sina recept:

”Jag älskar att laga mat, det är då jag är lycklig och mår som bäst. Jag älskar egentligen allt med planeringen, vara kreativ i köket och skapa nya rätter, men också att handla råvaror. Ofta bestämmer jag mig för vad det ska bli för rätter när jag är i affären eller på marknaden, då kommer idéerna och då blir det nya recept”.

Vi frågade Ulrika:

Vad är det bästa med Mallorca?

Jag älskar mentaliteten på öar och Mallorca påminner mycket om Gotland där jag bott länge.

Några av de bästa sakerna med Mallorca är de vackra stränderna, naturen med underbara vandringsleder. Maten på Mallorca är också fantastisk, restaurangerna håller en hög kvalité och är ofta väldigt prisvärda.

Dina ”favoritpärlor” på ön?

Jag solar och badar ofta vid Cala Comtesa, en fin vik och en härlig miljö nära Palma.

Jag älskar St Elm och Sant Jordi hit tar jag ofta bilen för att vandra. En favoritvandring är från fyren på östra Mallorca längs havet till byn Sant Jordi där jag gärna avslutar med en paellamiddag. Jag älskar också vandringen vid Victoriaklostret som ligger uppe i Norra Mallorca vid Alcúdia

Dina favoritrestauranger på Mallorca?

I Palma är mina favoriter Ombu och Stagier hit återkommer jag ofta. Jag älskar även Ca’s Patro March vid havet i Cala Deia, hit åker jag flera gånger per år. Även underbara Cap Rocat och Hotel Bendinat, både med en fantastisk utsikt.

Här kan du läsa mer om Ulrikas onlinekurser och inspireras till ett hälsosammare liv.

Foto: Ulrika Davidsson

 

Missa inga nyheter!

Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR.

 

 

 

 

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Uber sänker sina priser

Uber, det amerikanska taxiföretaget, har varit på Mallorca sedan i juni och lanserar nu tjänsten Uber X med mindre fordon och lägre priser. Den nya tjänsten kommer prismässigt konkurrera direkt

Läs mer »

Ombyggnaden av Paseo Marítimo försenad

Under ett möte i Palmas hamn i förra veckan informerade Balearernas hamnmyndighet (APB) och Palmas kommunfullmäktige att projektet med ombyggnaden av Passeig Marítimo går framåt men nya beslut har uppkommit

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).