Utökade serveringen ska bort

uteservering Mallorca

Av all verksamhet på Balearerna har troligen barerna och restaurangerna haft flest restriktioner att anpassa sig till under pandemin som började för 1,5 år sedan.

Restriktionerna har gällt kapaciteten i antal gäster och antal per bord, öppettider samt serveringen ute och inne. Allt har växlat mellan lättnader och åtstramningar i förhållande till smittspridningen.

Många företag är små och drivs med hjälp av familjen. Att hela tiden få ändrade restriktioner har säkert tärt på både kapital och känslor.

I Palma kommun har barerna och restauranger sedan maj 2020 haft möjlighet att utöka sin uteservering med att få ställa bord och stolar på några parkeringsplatser.

Nu tycker ansvarig i kommunen, Alberto Jarabo, att parkeringsplatserna ska återgå till de boende. Trots att restaurangerna fortfarande har restriktioner och behöver mer yta att sprida ut gästerna på.

Serveringarna har på sig till 30 september att fixa det. Det handlar om fler än 1 000 utökade tillstånd som nu återtas.

Senaste nyheter

Ormarna vaknar på Mallorca

Under dessa härliga vårdagar har de första ormarna vaknat på Mallorca enligt Vanessa Rubio, biolog på COFIB (Concorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) som

Läs mer »

Krav på lokalt producerade matvaror

Turistanläggningar på Balearerna kommer enligt lag vara skyldiga att inkludera lokalt producerade matvaror i sitt utbud. Detta är den första överenskommelsen i den ändring av Turistlagen som håller på att

Läs mer »

Tony Mora – handgjorda cowboystövlar

Vi besökte i veckan stöveltillverkaren Tony Mora som tillverkar handgjorda cowboystövlar av högsta kvalitet sedan 1918, då den historiska fabriken öppnades i Alaró. Tony Mora symboliserar hantverk, design, kvalitet och

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).