Palmas flygplats har flest antal direktförbindelser i Medelhavsområdet

Son Sant Joan – Palmas flygplats har flest antal direktförbindelser i hela Medelhavsområdet, vilket gör flygplatsen till ett nav för europeiskt kommersiellt flyg från maj till slutet av september.

Från Palma kan du flyga till 156 destinationer i 28 länder. Alla de europeiska flygbolagen har ökat antalet flygningar och destinationer till Palma vilket gör flygplatsen till den med högsta antalet nya rutter i år.

Några av de nya destinationerna är: Lissabon, Bryssel, Florens, Lyon, Baden-Baden, Nürnberg, Birmingham, Cagliari m.fl. och från och med juni startar den nya direktlinjen från New York till Palma.

Tyskland och Storbritannien har den största andelen flyg till Mallorca. Italien, Frankrike, Sverige och Norge har också ökat sin flygtrafik med anledning av den stora efterfrågan till ön.

 

Senaste nyheter

Antal invånare med utländsk härkomst ökar

Antalet utrikesfödda fortsätter att växa på Balearerna. Befolkningen på Balearerna växte med 2.992 personer under 2021 (0,3 %) och uppgår nu till 1.176.000 personer, enligt preliminära uppgifter från det spanska nationella statistik

Läs mer »

Brist på personal inom turism

Den kommande säsongen förväntas slå turistrekord och Mallorca har svårigheter att hitta säsongsarbetare. Redan i april larmade Eugenia Cusí, RBC Mallorca, Restaurangföreningen, att många arbetare lämnat ön. Pandemin fick säsongsarbetare

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).