Munskydd skrämmer bort turister

Ansiktsmask

När nyheten om obligatoriskt munskydd för alla på Balearerna kablades ut så kom beslutet som en kalldusch för besöksnäringen.

Hotellen fick direkt många avbokningar från tyskar och britter. Branschfolket talar om en hoppfull återhämtning som kom av sig. Gabriel Llobera som företräder hotellägarna säger att ”beslutet om munskydd kom vid sämsta möjliga tidpunkt”.

Andra upprörda röster pekar på att beslutet är rent politiskt. Taget utan konsultation med eller information till besöksbranschen. Åsikten där är att om alla respekterar att hålla ett avstånd på 1,5 meter till varandra så behövs inget munskydd.

Dessutom är Balearerna i ett gott läge vad gäller smittspridning. Så hotellfolket tycker att regeringen improviserar på ett sätt som skadar turismen.

Och liknande åsikter kommer från öarnas ägare av restauranger och barer.

Vad som nu händer är att många av de utländska turisterna väljer andra semesterorter, där kravet på munskydd inte är tvingande.

Risk finns också att flygbolagen drar ner på sina planerade avgångar till Mallorca, Menorca och Ibiza. Jet2 var direkt ute och meddelade att de skulle se över sin trafik på Balearerna under andra halvan av juli.

Nu hoppas besöksnäringen på Balearerna att politikerna ska ompröva sitt beslut om obligatoriskt munskydd.

Senaste nyheter

Ormarna vaknar på Mallorca

Under dessa härliga vårdagar har de första ormarna vaknat på Mallorca enligt Vanessa Rubio, biolog på COFIB (Concorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) som

Läs mer »

Krav på lokalt producerade matvaror

Turistanläggningar på Balearerna kommer enligt lag vara skyldiga att inkludera lokalt producerade matvaror i sitt utbud. Detta är den första överenskommelsen i den ändring av Turistlagen som håller på att

Läs mer »

Tony Mora – handgjorda cowboystövlar

Vi besökte i veckan stöveltillverkaren Tony Mora som tillverkar handgjorda cowboystövlar av högsta kvalitet sedan 1918, då den historiska fabriken öppnades i Alaró. Tony Mora symboliserar hantverk, design, kvalitet och

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).