Miljövänligare bussar

Elbuss Mallorca

För ett par år sedan påbörjade Balearernas regering arbetet med en ambitiös förnyelse av Mallorcas bussnät. Miljöhänsyn fick en framskjuten plats.

För att få de eftertraktade tillstånden att driva busstrafik på ön måste bussbolagen successivt fasa ut sina dieseldrivna fordon. I framtiden skulle de drivas med naturgas eller elektricitet. Annars inget tillstånd.

Och för bussbolagen handlade det om mycket stora pengar. De tio-åriga kontrakten med regionregeringen värderades till nästan 500 miljoner euro 2018.

Så givetvis böjde man sig för kraven på naturgas och eldrift.

Planen är nu att 223 nya bussar kommer att rulla i vinter mellan Mallorcas städer och byar. Av dessa har 18 eldrift, helt eller delvis, och övriga drivs med naturgas. Med undantag för nio minibussar som tillåts tanka diesel. De helt eldrivna bussarna sätts främst in i trafik mellan Alcúdia och Can Picafort.

Testkörningar med bussar med naturgas som bränsle är redan i full gång mellan centrala Palma, Cala Major och Sant Augustin.

Senaste nyheter

Ormarna vaknar på Mallorca

Under dessa härliga vårdagar har de första ormarna vaknat på Mallorca enligt Vanessa Rubio, biolog på COFIB (Concorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) som

Läs mer »

Krav på lokalt producerade matvaror

Turistanläggningar på Balearerna kommer enligt lag vara skyldiga att inkludera lokalt producerade matvaror i sitt utbud. Detta är den första överenskommelsen i den ändring av Turistlagen som håller på att

Läs mer »

Tony Mora – handgjorda cowboystövlar

Vi besökte i veckan stöveltillverkaren Tony Mora som tillverkar handgjorda cowboystövlar av högsta kvalitet sedan 1918, då den historiska fabriken öppnades i Alaró. Tony Mora symboliserar hantverk, design, kvalitet och

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).