Lättnad och rekommendationer

Bar Bosch Mallorca

I fredags kom nya begränsningar för livet på Mallorca, beroende på en kraftigt ökad smittspridning.

Ibland hinner beslutsfattarna inte tänka på alla konsekvenser.

Därför kom några lättnader och rekommendationer i helgen.

Många av restaurangerna och barerna är riktigt små på Mallorca. De drivs vanligtvis av en familj där alla är med och jobbar. Restriktionerna slår då mycket hårt.

Regeringen har ändrat sig angående barernas och restaurangernas maximala kapacitet. De som har plats för färre gäster än 50 ska sänka kapaciteten med 25% (tidigare 50%) från och med 31 augusti. För övriga gäller fortfarande 50% utnyttjande.

Regeringen ger också invånarna en avrådan från allt onödigt resande under de närmaste 15 dagarna. De flesta som reser från Mallorca åker till fastlandet där de vanligtvis hälsar på familjen.

I fredags kom också den nya begränsningen om att inte ha större träffar/fester än för tio personer. Det är knappt kärnfamiljen på Mallorca.

Nu rekommenderar regeringen att vi inte ska ha träffar eller fester med andra än de vi bor ihop med. Gäller de kommande 15 dagarna.

Senaste nyheter

Ormarna vaknar på Mallorca

Under dessa härliga vårdagar har de första ormarna vaknat på Mallorca enligt Vanessa Rubio, biolog på COFIB (Concorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) som

Läs mer »

Krav på lokalt producerade matvaror

Turistanläggningar på Balearerna kommer enligt lag vara skyldiga att inkludera lokalt producerade matvaror i sitt utbud. Detta är den första överenskommelsen i den ändring av Turistlagen som håller på att

Läs mer »

Tony Mora – handgjorda cowboystövlar

Vi besökte i veckan stöveltillverkaren Tony Mora som tillverkar handgjorda cowboystövlar av högsta kvalitet sedan 1918, då den historiska fabriken öppnades i Alaró. Tony Mora symboliserar hantverk, design, kvalitet och

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).