Gunnar och Patrik förverkligade sin dröm

Det svenska paret Gunnar och Patrik lämnade sina karriärer i bank- och finansvärlden efter 8 år i Schweiz för att följa sin dröm och bli hotellägare på Mallorca.

Gunnar och Patrik som älskar att resa, såväl till varmare breddgrader som till snön, bestämde sig för göra något helt annat i livet och köpte ett hotell på Mallorca. En ö som de egentligen inte kände till speciellt väl innan och en bransch som var helt ny för dem.

Efter en hel del letande föll valet på det lilla hotellet Amistad i Paguera och i juli 2016 checkade de in som nyblivna hotellägare. De behöll den gamla personalen och de första månaderna blev en lärorik period då hotellet var fullbokat med gäster.

Hotel Amistad som har 19 rum med plats för 38 gäster har nu renoverats av Gunnar och Patrik och nu återstår bara det sista ”piffet” för att få till helheten. Hotellet har en härlig trädgård full av citrusträd och ligger på en lugn gata i Paguera med restauranger och butiker runt hörnet och endast 300 meter till en av de tre vackra sandstränderna. Ett stenkast från hotellet ligger även den kända Tennis Academy Mallorca med 15 tennisbanor som lockar hit många tennisspelare under året. Busshållplatsen ligger nära och tar dig direkt till Palma på 30 min.

Paguera, som ligger på sydvästra Mallorca, var en av de första semesterorterna på ön framför allt bland tyskar. Tyska turister är fortfarande i majoritet i Paguera och av hotellets gäster är ca 80% tyskar.

Gunnar och Patrik förverkligade verkligen sin dröm när de lämnade den trygga ekonomiska världen i Schweiz för att ett litet hotell på Mallorca något som de inte ångrar. Det blev dock några tuffa år då de precis som många andra drabbades hårt av pandemin och inkomsterna uteblev. Numera sköter Patrik det mesta på hotellet medans Gunnar bytt bransch ännu en gång och arbetar som fastighetsmäklare och på så sätt hjälper andra att förverkliga sina drömmar.

Vad är då det bästa med Mallorca frågar vi Gunnar och Patrik:

“Det bästa med Mallorca är ljuset, solen och lugnet. Det finns aktiviteter som passar alla här på ön: sol, bad vandring, cykling för att nämna några. Kombinera detta med fantastisk god mat och underbara vingårdar så finns det inte mycket mer att önska.”

Text och foto: Mallorca Nyheter

Missa inga nyheter!

Prenumerera på vårt veckovisa, kostnadsfria nyhetsbrev HÄR.

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Överetablering av fastighetsmäklare på Mallorca

Fastighetssektorn på Mallorca har genomgått en betydande förändring, med en märkbar ökning av nya fastighetsmäklarkontor, särskilt utländska och lyxiga, enligt José Miguel Artienda, ordförande för API-föreningen för fastighetsmäklare. Hans Lenz

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).