Doft och smak av Mallorca

Vin Mallorca

Vinproducenterna på Mallorca har tappat 50% av sin försäljning sedan karantänen infördes.

Hela försäljningen till restauranger och hotell är nu borta. Fullt så illa är det inte på fastlandet, eftersom man inte är lika beroende av turismen där.

För första gången ska nu Mallorcas vinproducenter inleda ett samarbete där alla deltar för att öka försäljningen.

Budskapet är att det är små familjeägda företag som gör vinet lokalt. Produkterna är unika, hållbara och har en hög kvalité.

Under april började Systembolaget sälja en ny låda vin från Mallorca. Den kommer från den välkända bodegan Mesquida Mora. Producenten är en av pionjärerna när det gäller framställning av vin på ett hållbart och biodynamiskt sätt. De har dessutom ett gott rykte bland vinkännare.

Lådan innehåller vinet Sincronia i sex flaskor med två av varje – röd, vit och rosé. Vinerna är ekologiska och du hittar lådan (78376) i beställningssortimentet.

Senaste nyheter

Sant Elm

Mallorca – Världens bästa resmål

Mallorca har utsetts till världens bästa resmål 2022 av TripAdvisor och toppar rankningen för ”trendiga destinationer” i Travellers Choice Awards och slår andra heta resmål som Tulum i Mexico och

Läs mer »

Föddes Columbus på Mallorca?

Columbus upptäckte Amerika den 12 oktober 1492 men var denne upptäcktsresande föddes är fortfarande oklart. Historikern och forskaren Gabriel Verd har forskat kring detta i nästan 40 år och dessutom

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).