Vinn boken ”Vacker Mat På Fat”

Vi träffade fotografen och tillika författaren Eva Hagman, som bor halva året på Mallorca och som ligger bakom den nyutgivna boken ”Vacker Mat På Fat”.

Vacker Mat På Fat är en ny sorts bok som visar hur du kan servera din middag som på den finaste gourmetrestaurangen – fast hemma hos dig! Boken har inspirerande bilder, illustrerande tekniker och recept på spännande garneringar som t.ex. rödbetskaviar, spenatskum och parmesanlöv, som möjliggör iögonfallande uppläggningar av mat.

Boken är både en coffee table book och en bra guide i köket, ett komplement till den traditionella kokboken, avsedd att förgylla din goda mat.

När matallergi upptäcktes i familjen, började Eva intressera sig för matlagning i grunden. Hon utbildade sig i näringslära och gick kockutbildning på välrenommerade Le Cordon Blue. Resultatet blev en blogg med glutenfria gourmetrecept, vilken nu har följare från hela världen. Fotografierna i bloggen, är hennes egna, och dessa foton har snart fått nästan mer uppmärksamhet än hennes recept. Eva startade även ett instagramkonto på samma tema, men med fokus på matuppläggning.

Idéen om boken föddes på Ginbo Bar i Palma, vintern 2018-2019, tillsammans med en vän, som förslog att Eva skulle ge ut en fotobok med hennes matfoton och därmed påbörjades arbetet att strukturera boken.

Eva tog hjälp av sin vän Karin Randerz, erfaren projektledare, för att planera bokens flöde och omfattning. När stommen till boken var klar, bjöd de in matintresserade Mallorcasvenskar till en kurs i matuppläggning, där deltagarna gav värdefulla synpunkter om innehållet i boken.

Under pandemin fortsatte boken ta form och det sista steget, den viktiga layouten, fick Eva hjälp med av vännen och formgivaren Lisa Blohm.

Idag, fyra år senare, efter ett fint samarbete med förlaget Visto finns boken att köpa i handeln. Här kan du se ett smakprov på boken.

Boken finns att köpa i butiken Rialto Living i Palma och på de flesta bokbutikerna och online i Sverige.

Foto: Eva Hagman

 

Vi lottar ut en bok till Mallorca Nyheters prenumeranter!

Är du inte prenumerant? Signa upp här

Lottning sker den 18 dec. Vinnaren meddelas per e-post och presenteras i nyhetsbrevet den 23 dec.

 

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Senaste nyheter

Nils ger dig toppkvalité på vattnet

DEIAX-AQUOS® grundades 2012 av Nils och är ett företag specialiserat på vattenrening och vattenbehandling, döpt efter Nils favoritby Deija och vatten på latin. Nils är halvt mallorkan och halvt svensk och hans

Läs mer »

De fem bästa butikerna på Mallorca

Enligt Lonely Planet guiden, den mest respekterade i världen för resenärer, finns de fem bästa butikerna på Mallorca i Palma och kännetecknas av sin förmåga att erbjuda unika föremål och

Läs mer »

Mandelträd och mycket mer

Mallorcapoddens avsnitt den här veckan: Vi älskar mandelblommorna och mandelträden men Mallorca har många andra spännande träd. Vi kan inte låta bli att namedroppa johannesbrödsträd och mata och så berättar

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).