Tony Mora – handgjorda cowboystövlar

Vi besökte i veckan stöveltillverkaren Tony Mora som tillverkar handgjorda cowboystövlar av högsta kvalitet sedan 1918, då den historiska fabriken öppnades i Alaró. Tony Mora symboliserar hantverk, design, kvalitet och erbjuder unika stövlar gjorda av 100% naturligt läder allt från kalvläder till pyton.

En härlig doft av läder slår emot oss när vi kliver in i den öppna fabrikslokalen där vi får möjlighet att följa tillverkningen steg för steg. Stövlarna tillverkas med mer än 100 handgjorda steg och många av verktygen och maskinerna har använts i över 80 år. Moderna läderskärningsmaskiner ger den perfekta passformen och sulorna är strikt gjorda enligt Goodyear-metoden, denna sömnad ger hållbarhet, flexibilitet, komfort och isolering. Maskinen uppfanns av Charles Goodyear 1872 och endast de bästa tillverkarna använder denna teknik.

1960 börjar Tony Mora tillverka stövlar för kunder i Amerika och under 80-talet erbjuder ledande lyxbutiker i Europa Tony Mora stövlar. Stövlarna tar plats på catwalken och 2003 öppnas den första butiken på Manhattan i New York. Tony Mora erbjuder kunden möjlighet att skräddarsy sina stövlar genom att välja läder, färg, sömmar, broderier, klack m.m. Stövlarna har ett inre och yttre läderlager av kalvskinn, vilket ger fötterna ett gynnsamt klimat, svalt på sommaren och varmt på vintern. Cirka 40% av stövlarna som säljs är specialtillverkade.

Vi kan varmt rekommendera ett besök i fabriksbutiken där du kan följa den traditionella stöveltillverkningen och dessutom välja din egna design på stövlarna eller prova några av de redan tillverkade som finns i butiken. Vi kan intyga att de håller vad de lovar och är fantastiskt sköna.

Tony Mora har butik förutom i Alaró, där också fabriken ligger, i Port d’Andratx och Santanyí och under 2022 har de även öppnat en butik i Marbella.

Här kan du läsa mer

 

 

Senaste nyheter

Antal invånare med utländsk härkomst ökar

Antalet utrikesfödda fortsätter att växa på Balearerna. Befolkningen på Balearerna växte med 2.992 personer under 2021 (0,3 %) och uppgår nu till 1.176.000 personer, enligt preliminära uppgifter från det spanska nationella statistik

Läs mer »

Brist på personal inom turism

Den kommande säsongen förväntas slå turistrekord och Mallorca har svårigheter att hitta säsongsarbetare. Redan i april larmade Eugenia Cusí, RBC Mallorca, Restaurangföreningen, att många arbetare lämnat ön. Pandemin fick säsongsarbetare

Läs mer »
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).

Annonser
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).