Nu ska Storbritannien förhandla om sitt utträde ur EU. Vad resultatet blir får vi tidigast veta om två år. Att det skulle bli som för övriga icke- medlemmar är inte troligt. Samarbetet och integrationen har pågått för länge.
En sannolik förändring är att brittiska turister blir färre genom den svagare valutan. Förra året var de största turistgruppen med 21,6% av 68 miljoner besökare som Spanien hade.
På Balearerna är britterna näst störst. Årets bokningar är betalda och klara för den stora majoriteten så ett större genomslag får beslutet först nästa år. Den fria rörligheten försvinner kanske så det blir mer komplicerat att resa.
I Spanien bor nära 1 miljon utvandrande britter. De blev så oroade av beskedet om Brexit att ambassaden gick ut med en skrivelse till alla engelskspråkiga tidningar i landet. Ambassadören klargjorde att nu skulle förhandlingarna starta och innan de var klara skulle samma möjligheter som hittills gälla inom till exempel sjukvård, handel och resor.
Katalonien har igen börjat snegla på vad skottarna gör. Det skotska parlamentet har sagt att anledningen till att man inte ville bryta sig loss under 2014, var att man ville vara med i EU.
Nu gäller nya beslut.