Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Festival Chopin de Valldemossa 2022

21 augusti, 2022 @ 21:30 - 23:30

Denna pianofestival har en lång tradition som sträcker sig tillbaka till 1930. Den består av en serie konserter som hålls i klostret i Valldemossa.

Årets tredje konsert ges av Martin Garcia. Garcia är en spansk pianist och har varit solopianist med olika orkestrar. 2021 vann García första plats vid Cleveland International Piano Competition, efter att ha framfört Sergei Rachmaninoffs pianokonsert nr 3 med Cleveland Orchestra och dirigerad av Gahja Ling. 

År 2021 deltog han i Fryderyk Chopin International Piano Competition i sin 18: e upplaga och nådde slutfasen och vann tredje pris i en av de mest prestigefyllda pianotävlingarna på den internationella scenen. Dessutom har García också fått specialpriset från Warszawas filharmoniska orkester för bästa framförande av en konsert.8​9​

Festivalens huvudsakliga fokus ligger på verk av Chopin, spelade av både välkända pianister och unga talanger. Förutom pianorecitaten har festivalen andra aktiviteter som konstnärliga installationer och utställningar av konst, föreställningar etc.

Köp biljetter här

Plats: Cartoixa de Valldemossa. Plaza de la Cartuja i Valldemossa.

 

 

 

Detaljer

Datum:
21 augusti, 2022
Tid:
21:30 - 23:30
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , , , ,
Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev!

Får du inget bekräftelsemail – hör av dig till mallorcanyheter@gmail.com
(Glöm inte att titta i din skräppost).